Spożycie kwasów Omega-3 w Polsce

Kwasy Omega-3 to niezastąpione składniki odżywcze, które wspierają poprawne funkcjonowanie naszego serca, mózgu i wzroku. Niestety nasz organizm nie jest w stanie ich wyprodukować i dlatego muszą być stałym elementem zdrowej diety.

Najlepszym źródłem kwasów Omega-3 są tłuste ryby morskie, takie jak łosoś, tuńczyk czy makrela. Powinniśmy je spożywać 2-3 razy w tygodniu.

Niestety 93% Polaków przyznaje, że jada je maksymalnie raz w tygodniu, a połowa z nich włącza je do swojego jadłospisu jeszcze rzadziej1. Potwierdzają to oficjalne statystyki. Polacy spożywają blisko 4 razy mniej ryb niż Norwegowie2. Powodów może być wiele, jednym z nich na pewno są rosnące ceny wysokowartościowych ryb.

Jeśli należysz do osób, które rzadko jedzą ryby to warto, abyś uzupełnił swoją zalecaną dzienną porcję kwasów Omega-3 przy pomocy suplementacji wysokiej jakości suplementem Omega-3. Jednym z nich jest OmegaMarine Forte+.

Wykres spożycia ryb w Polsce.
* Płacisz tylko 9,95 zł za przesyłkę.

1 Źródło: Ankieta Narodowa Kampania Zdrowotna Kwasy Omega-3 i witamina D została przeprowadzona przez Natural Pharmaceuticals w okresie od lipca 2018 do stycznia 2019 na 1700 respondentach.

2 Źrodło: FAO, Eurostat and Eumofa. https://ec.europa.eu/fisheries/6-consumption_en [dostęp: 11.07.2019]

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Więcej informacji
×
MIESIĄC ZA
0
OmegaMarine Forte+
Zapas Omega-3 na cały miesiąc
może być Twój ZA DARMO!
Płacisz tylko 9,95 zł za przesyłkę.