Skład | 2 kapsułki | % RWS* |
---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: | ||
Omega-7 | 6 mg | - |
Omega-9 | 130 mg | - |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: | ||
Omega-3, w tym: | 346 mg | - |
DHA | 112 mg | - |
DPA | 4 mg | - |
EPA | 162 mg | - |
Omega-6 | 42 mg | - |
Witamina D | 5 μg | 100 |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Składniki: rafinowane oleje z łososia, sardynek i sardeli, glicerol, żelatyna, cholekalcyferol – witamina D.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 kapsułki dziennie.
Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być substytutem (zamiennikiem) zróżnicowanej diety. Bardzo ważny jest zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy styl życia.
OmegaMarine® Forte+ jest źródłem witaminy D. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) zalecane dzienne spożycie witaminy D wynosi 5 μg. Przy spożyciu 2 kapsułek OmegaMarine® Forte+ zalecane dzienne spożycie zostaje pokryte w 100%.
Źródło: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Nr partii produkcyjnej i data przydatności do spożycia: na opakowaniu.
Wyprodukowano w Norwegii przez Pharmatech A.S.
Wyłączny dystrybutor: Natural Pharmaceuticals Sp. z o.o.
OmegaMarine® Forte+ to oficjalnie zarejestrowany suplement diety w Polsce.
Nr rejestracji: GIS-ŻP-SD-4230-00452/KC/13